Policy Söka lägenhet Lägenhetsbyte Överlåtelse Störningsjour Frågor & svar Bonusboende

Störningsjour

 

 

Störningsjour
I ett flerfamiljshus får man räkna med att höra ljud från sina grannar. Men tyvärr händer det ibland att hög musik, bråk och skrik i lägenheter eller trapphus uppnår nivåer utanför det normala. Om du som bor hos Östersundsbostäder upplever att du störs av dina grannar, kan du göra en anmälan till vår störningsjour dygnet runt under pågående störning. Telefonnumret till vår störningsjour finner du på vår hemsida www.ostersundsbostader.se under fliken kontakta oss eller i trapphuset.

Din anmälan behandlas till hundra procent anonymt, men du måste uppge ditt namn, adress o telefonnummer om störningsjouren skulle behöva mer information. Efter din anmälan åker störningsjouren ut till det aktuella bostadsområdet. Där görs en bedömning av läget. Om det bedöms som störande, kontaktas den som stör personligen och detta rapporteras även till Östersundsbostäder.

Vid en andra utryckning av Störningsjouren på bekräftade störningar blir den som stör debiterad en utryckningskostnad.

Vid det tredje störningstillfället sägs hyreskontraktet upp för den störande.

Vi strävar hela tiden efter att öka trivseln för våra boende. Störningsjouren är en del i vårt arbete och finns som en trygghet för dig som bor hos Östersundsbostäder. Vi behandlar alla störningar enligt gällande lagstiftning.