Policy Söka lägenhet Lägenhetsbyte Överlåtelse Störningsjour Frågor & svar Bonusboende

Frågor & svar

 

 

 

Fråga: Hur gör jag för att få hyra en bostad hos Östersundsbostäder?

Svar: Vi har ett webbaserat uthyrningssystem. Börja med att registrera dig som sökande. Då skapas "din personliga sida". Angivet lösenord tillsammans med ditt personnummer skall användas när du besöker "din personliga sida".
Lediga bostäder publiceras kontinuerligt på vår hemsida, via telefon, via bobutiken och du anmäler intresse för flera bostäder samtidigt. När anmälningstiden har gått ut för en viss bostad skickas erbjudanden ut via e-post eller brev.


Fråga: Vad krävs för att få en lägenhet hos Östersundsbostäder?

Svar:


Fråga: Vad behöver jag göra för att anmäla mitt intresse för en bostad?

Svar: Du måste ha fyllt i en kundanmälan och skapat "din personliga sida" Det gör du enklast här på vår hemsida.


Fråga: Hur gör jag när jag tappat bort eller glömt min lösenord?

Svar: Klicka på "Glömt lösenordet" så skickar vi det till den e-postadress eller den postadress du angav när du registrerade din ansökan.


Fråga: Hur många är det före mig i kön?

Svar: Det går det inte att lämna något generellt svar på. Eftersom man anmäler intresse för en specifik bostad varierar det från bostad till bostad.


Fråga: Vilken chans har jag att få den bostad jag önskar?

Svar: Det går det inte att lämna något generellt svar på. Eftersom man anmäler intresse för en specifik bostad varierar det från bostad till bostad.


Fråga: Vem får lägenheten om flera söker samma lägenhet?

Svar: Hänsyn tas till den tid du varit anmäld hos oss. Finns flera sökande till just den lägenhet som du är intresserad av kan också din sammanhängande boende tid hos Östersundsbostäder vara en faktor som påverkar att just du får lägenheten.