Policy Söka lägenhet Lägenhetsbyte Överlåtelse Störningsjour Frågor & svar Bonusboende

Policy BonusBoende

Frågor och svar

 

BonusBoende
Bonusboendet är en boendeform för lite äldre personer, nedre åldersgräns 60 år. Ett bra sätt att kombinera trygghet och gemenskap, utan att ge avkall på individuell frihet. BonusBoende är hyresrätter samlade i utvalda hus eller trapphus i våra vanliga bostadsområden.

Det utmärkande i konceptet BonusBoende är:

För BonusBoende är det samma uthyrningspolicy, riktlinjer och kundbedömningar som för ”vanliga” lägenheter förutom: Våra krav på dig som vill bli vår hyresgäst i Bonus Boende

Lediga lägenheter kommer kontinuerligt att presenteras på marknadsplatsen BonusBoende

De lägenheter som tillhör BonusBoende och har anmälts lediga/sagts upp hos Östersundsbostäder AB läggs ut på hemsidan under åtta dagar på marknadsplatsen BonusBoende. Under denna tid gör den intresserade kunden intresseanmälan direkt via hemsidan, via telefon eller personlig service på Östersundsbostäders kontor. Östersundsbostäder AB förbehåller sig rätten att i vissa fall låta en lägenhet ligga kvar på marknadsplatsen under längre tid, t ex under jul och semestertid.

Lägenheterna erbjuds i den prioritetsordning som överensstämmer med företagets uthyrningspolicy.

För att söka lägenhet/göra en intresseanmälan på en specifik lägenhet behöver man först skapa sig en "personlig sida". Det görs via kundanmälan. Man kan skicka in och registrera en kundanmälan utan att man har hittat någon aktuell lägenhet som man vill anmäla sig på. När man registrerar sig för första gången via kundanmälan fyller man i sina personuppgifter. De fält som är markerade med * är obligatoriska fält som måste vara ifyllda för att man ska kunna sända anmälan . Efter det att kunden registrerat sin ansökan får man en bekräftelse på sin anmälan samt den självvalda koden i retur.
Koden, tillsammans med kundens personnummer kommer att bli den ID-handling, som man använder när man besöker sin "personliga sida". På sin "personliga sida" kan man uppdatera sin ansökan och anmäla intresse för någon eller några av de lägenheter som visas på hemsidan. Här kan man också lämna besked om man tackar ja eller nej till de lägenheter som man blivit erbjuden.
Har man glömt sin kod kontaktar man Östersundsbostäders kontor.

När intresseanmälningar inkommit på en specifik lägenhet behandlas dessa av Östersundsbostäder AB, efter det att det angivna stoppdatumet gått ut. Utifrån kundanmälans registreringsdatum görs prioritetsordning med nummer 1-10. Därefter skickas ett erbjudande ut till de tio med längst kötid.
Övriga intresseanmälningar stryks. Om alla 10 personer tackar nej läggs bostaden ut på marknadsplats BonusBoende igen. Vid ett eventuellt nej även denna gång läggs lägenheten ut återigen på marknadsplatsen BonusBoende, vilket kommer att ske tills lägenheten är uthyrd. Erbjudandena skickas ut per e-post om man lämnat en sådan adress i annat fall går den till den uppgivna postadressen. På erbjudandet kan kunden se med vilket turordningsnummer de är erbjudna den aktuella lägenheten. I erbjudandet finns även uppgifter om att kunden ska vända sig till Östersundsbostäder AB för att lämna ett slutligt besked. Av Östersundsbostäder AB får man även veta hur man ges möjlighet att titta på lägenheten, vilket i så fall ska göras inom svarstiden.

Att man får ett lägenhetserbjudande innebär inte att man är godkänd som hyresgäst. En personkontroll görs på sedvanligt sätt när man tackat ja och står i tur för lägenheten. Blir man godkänd som hyresgäst skall hyresavtal tecknas omgående. Hyresvärden förbehåller sig rätten att erbjuda lägenheten till annan sökande om inte hyresavtal kan tecknas inom överenskommen tid.

Lediga lägenheter presenteras kontinuerligt och visas under minst åtta dagar vilket innebär att det räcker med att se efter vilka lägenheter som är lediga endast en gång i veckan. Om man anmält sitt intresse för en lägenhet kan man själv bevaka ärendet genom att logga in sig på sin "personliga sida". Hör man inte av Östersundsbostäder AB inom 14 dagar från det att stoppdatumet för inlämnandet av intresseanmälan gått ut, har man tyvärr inte blivit erbjuden den.
Det är viktigt att fylla i kundanmälan så noga som möjligt. Viktigt!! För att kundanmälan skall ligga kvar måste man själv uppdatera eller förnya sina uppgifter varje år annars avregistreras anmälan (det räcker med att man loggar in sig på sin "personliga sida" eller ringer till Östersundsbostäder AB).

sidans topp ^
Frågor & svar
Fråga: Hur gör jag för att få hyra en bostad inom BonusBoende hos Östersundsbostäder?
Svar: Vi har ett webbaserat uthyrningssystem. Börja med att registrera dig som sökande. Då skapas "din personliga sida". Angivet lösenord tillsammans med ditt personnummer skall användas när du besöker "din personliga sida". Lediga bostäder publiceras kontinuerligt på vår hemsida, via telefon, via bobutiken och du anmäler intresse för flera bostäder samtidigt. När anmälningstiden har gått ut för en viss bostad skickas erbjudanden ut via e-post eller brev.

Fråga: Vad krävs för att få en lägenhet inom BonusBoende hos Östersundsbostäder?
Svar:

Fråga: Vad behöver jag göra för att anmäla mitt intresse för en bostad?
Svar: Du måste ha fyllt i en kundanmälan och skapat "din personliga sida" Det gör du enklast här på vår hemsida.

Fråga: Hur gör jag när jag tappat bort eller glömt min lösenord?
Svar: Klicka på "Glömt lösenordet" så skickar vi det till den e-postadress eller den postadress du angav när du registrerade din ansökan.

Fråga: Hur många är det före mig i kön?
Svar: Det går det inte att lämna något generellt svar på. Eftersom man anmäler intresse för en specifik bostad varierar det från bostad till bostad.

Fråga: Vilken chans har jag att få den bostad jag önskar?
Svar: Det går det inte att lämna något generellt svar på. Eftersom man anmäler intresse för en specifik bostad varierar det från bostad till bostad.

Fråga: Vem får lägenheten om flera söker samma lägenhet?
Svar: Hänsyn tas till den tid du varit anmäld hos oss. Finns flera sökande till just den lägenhet som du är intresserad av kan också din sammanhängande boende tid hos Östersundsbostäder vara en faktor som påverkar att just du får lägenheten.