Hyresmarknad Att vara hyresgäst Hyresbetalningar och utbetalningar

Hyresmarknad

 

Fråga: Hur gör jag för att få hyra en bostad hos Östersundsbostäder?

Svar: Vi har ett webbaserat uthyrningssystem. Börja med att registrera dig som sökande. Då skapas "din personliga sida". Den självvalda koden tillsammans med ditt personnummer skall användas när du besöker "din personliga sida".
Lediga bostäder publiceras kontinuerligt på vår hemsida, via telefon, via bobutiken och du anmäler intresse för flera bostäder samtidigt. När anmälningstiden har gått ut för en viss bostad skickas erbjudanden ut via e-post eller brev.


Fråga: Vad krävs för att få en lägenhet hos Östersundsbostäder?

Svar:
· Du skall vara 18 år och skriven i Sverige.
· Du skall inte ha någon hyresskuld eller andra betalningsanmärkningar.
· Du skall ha goda referenser från tidigare hyresvärd.
· Du skall kunna betala hyran med din inkomst.


Fråga: Vad behöver jag göra för att anmäla mitt intresse för en bostad?

Svar: Du måste ha fyllt i en kundanmälan och skapat "din personliga sida" Det gör du enklast här på vår hemsida.


Fråga: Hur gör jag när jag tappat bort eller glömt min lösenord?

Svar: Klicka på "Glömt lösenordet" så skickar vi det till den e-postadress du angav när du registrerade din ansökan. Har du inte angett e-post så kan du kan ringa till kundtjänsten, 063-14 04 00, så kan dom skicka det som vanligt brev.

Fråga: Hur många är det före mig i kön?

Svar: Det går det inte att lämna något generellt svar på. Eftersom man anmäler intresse för en specifik bostad varierar det från bostad till bostad.

Fråga: Vilken chans har jag att få den bostad jag önskar?

Svar: Det går det inte att lämna något generellt svar på. Eftersom man anmäler intresse för en specifik bostad varierar det från bostad till bostad.

Fråga: Vem får lägenheten om flera söker samma lägenhet?

Svar: Hänsyn tas till den tid du varit anmäld hos oss. Finns flera sökande till just den lägenhet som du är intresserad av kan också din sammanhängande boende tid hos Östersundsbostäder vara en faktor som påverkar att just du får lägenheten.

Fråga: Hur uppdaterar jag min sida?

Svar: Det gör du genom att logga in på mina sidor, med ditt personnummer och lösenord. Kom ihåg att detta måste göras 1 gång per år, annars försvinner du ur kön. Om du får problem med detta kan du ringa Kundtjänsten för att få hjälp.